5 tips som förändrar mycket med väldigt lite.

Jadu, idag är jag så kreativ så att jag har knåpat ihop 5 ultimata tips om hur du förändrar väldigt mycket för väldigt många samt mår bättre genom att göra väldigt lite. Låter väl som någonting som är relativt genomförbart, eller? 

  1. Ladda ned ”Grön Guide appen” (gratis, gratis, gratis!) från Naturskyddsföreningen, gör utmaningarna och gotta dig i beröm och komplimanger.  Det är ganska kul och man lär sig massor.  
  2. Läs den här länken (tar ungefär en halv minut).
  3.  Använd inte teflon, plast och aluminium i ditt kök. Plast som hettas upp avger extra mycket farliga gifter såsom BPA tillexempel. Aluminium är en skadlig metall som aldrig försvinner ur din kropp och teflon är både giftigt för dig och för naturen, särskilt om det blivit någon liten repa i den.
  4. Köp bara produkter/varor som inte innehåller mer än ett E-ämne/konserveringsmedel.  Du lär dig snabbt vilka de är och vilka alternativen är.
  5. Köp så mycket ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkt som du bara kan. Då visar du även företagen att fler ekologiska alternativ och bättre priser är eftertraktat.

Vips, så har du visat företagen att du ställer krav på deras produkter, du slipper farliga och onödiga gifter samt hjälper dem som producerar maten och gör även naturen lite gladare. Det är väl inte så tokigt?